Thursday, December 22, 2016

Këtu, Si për të matur Air Hydroponics PH


Në Easy Mënyrat për të matur e ujit pH Hydroponics http://slosa.blogspot.com/2016/07/cara-mengukur-ph-air-hidroponik.html Për të mbajtur bimore produktive, shumë faktorë duhet të merren parasysh, njëra prej të cilave është pH e ujit.

Aciditeti i ujit do të ndikojë në fertilitetin e uzinës. Për fat të keq, faktor pH e ujit është shpesh neglizhohet edhe pse është i dëmshëm për bimët.

Mbajtja e një pH të duhur në sistemet hydroponics (sistem hydroponic) do të parandaluar reaksion kimik negativisht zgjidhje hydroponic lëndë ushqyese.

Niveli i lartë pH mund të shkaktojnë bllokim në sistemin e kanaleve hydroponic, duke rezultuar në probleme serioze.

Çfarë është pH?

Edhe pse kuptimi i saktë nuk dihet, vlerësohet se pH qëndron për "fuqinë e hidrogjenit". PH është një matje e nivelit të aciditetit ose alkalinitetit në zgjidhjen e ujit. Ajo matet në një shkallë nga 1 deri 14, ku në fund dhe acidet në shkallë të lartë mund të jetë alkaline.

Çfarë do të thotë pH në hydroponics?

Në hydroponics, niveli ideal pH, ose standarde për fabrikën është në mes të 5.5 dhe 6.5.

Niveli i pH është ideale për thithjen e ushqyesve thelbësore makro dhe mikro nga rrënjët e bimëve. Prania e ushqyesve makro azotit të tilla të larta, fosfor dhe kalium janë gjetur në këtë varg do të thotë se centrali do të rritet në mënyrë optimale.

Nëse ju jeni niveli shumë ekstreme masë pH pastaj bimët tuaja nuk do të absorbuar ushqyesve duhur dhe do të jetë e dobët dhe në fund mund të vdesë.

sensor PH vendosur në buzë të rezervuarit të ujit me një tip sensor zhytur. Qëllimi i pjesë për sensor terendamnya në ujë është matja e nivelit të pH në ujë. o Led Grow Lehta Llambë stimulant bimore / Led Grow Drita është përdorur për të ndihmuar bimët kryejnë fotosintezën, kur intensiteti të lehta është më pak. Në përdorim llamba lidhur rele që ka qenë i integruar me një sensor të lehta. Testimi sensorin e temperaturës / LM35 kryhet në ajër - kushtëzuar të dini sensorë saktë temperatura tashmë të zbuluar temperaturën e saktë.

Kur shtimi i PPM ushqyerit përshtatur për moshën e bimëve dhe FDT përdorur për të matur përqendrimin e bimëve hydroponic. Ju lutemi vini re se përveç nivele ppm e aciditetit pH / ujit është një faktor i rëndësishëm, sepse matja mund të përdorni një metër pH.

Përfundimi është ndezur ujë dhe ushqyesve para matjen e ujit TDS dhe mos prisni një kohë të gjatë në një pozicion ndenjur pas nxitje. Për thellësinë TDS kur matjen e rreth 5 cm nga maja

Të dyja këto parametra bëhet shumë e rëndësishme për suksesin e kultivimit hydroponic. Kryen kontrolle periodike, dhe të sigurojë përqendrimet ushqyese sipas llojit të bimëve dhe nevojat e saj në çdo fazë të rritjes. Një ide e mirë për të blerë një metër KE ose metër TDS për rrjedhshmëri në fabrikë hydroponic.


No comments:

Post a Comment