Sunday, January 22, 2017

Si zgjuar Plant Kailan By Hydroponics

Si për të mbjellë në Pot http://slosa.blogspot.com/2016/04/cara-menanam-kailan-secara-hidroponik.html Kailan Kailan është një lloj perime fletë që përmban pro-vitaminë A dhe acid Askorbik ishin të larta. Rritet në ultësira dhe malësitë ose lartësia varion midis 700 - 1500 m mbi nivelin e detit. Përshtatur për pothuajse çdo lloj të tokës, si në tokë me rërë tokë pjellore, të lirshme, berstrektur butë / moderuar të rënda berstrektur tokës balte dhe në tokë organike të tilla si torfe. Paketimi pH tokës optimale për mbjelljen Kailan është midis 6.0 deri 6.8. Për shkak të mirëmbajtjes është e lehtë, të shpejtë, uniforme, dhe përshtatshmëri të gjerë, bimë Kailan është rritur gjerësisht në kopshte në shtëpi.

Si emri nënkupton, bujqësia hydroponic është një mënyrë e përdorimit të mesme e ujit kështu që nuk kërkon shtresa apo një zonë të madhe. Ta themi thjesht, hydroponics është një metodë e kultivimit të bimëve duke përdorur ujë të pasuruar me ushqyesve, jo të tokës.

B. Seed
Zgjedhja e farës është shumë e rëndësishme sepse produktivitetin kulture teranganutng e përsosmërisë zgjedhur farën. Kontrolloni etiketën mbi farën, e cila është data e skadimit, dhe një përqindje në rritje të pastërtisë të farës. Përzgjedhja e mallrave që do të mbjellë llogaritet me kujdes në lidhje me çmimet dhe marketing. Shembuj të perimeve ekskluzive që kanë një vlerë të shitjes lart miu mesatare është domate Recento, kastravecat, pjeprat, japoneze Parika, marule, Kailan, pjepër dhe të tjerët.

C. Hydroponics Pajisje akuakultures
Pajisjet e nevojshme është:
fidane enë, mund të përdorni enë plastike, polybag vogël, tubs plastike, tabaka filiz, apo kuti druri.
Enë bimët rritur, zakonisht përdoret polybag 30-40 cm me vrima të mjaftueshme për kullimin e ujit të tepërt kur lotim.
Indeve letër / gazetat me lagështi për të mbajtur lagështi
sitë Sand të analizoj mediat për fidanëve
Handsprayer për ujitje
media mikser Centong
Piskatore për të mbledhur fara nga fidanëve enë
Madhësia polybag 5 kg për transplantim të mbjelljes
fije liri (të tilla si ato ndërtuesit përdorura zakonisht) të lidhin bimë
sprinklers ember

Purie kopsht - një linje fara dyqan,  është një dyqan online që shet lloje të ndryshme të farërave me pakicë dhe furnizime kopshtarisë të tilla si fruta të cilësisë fara, lule, perime, herbs, hydrogels. ~ Porta Crop fekondimi metodë fermë, Ii. nxitur nga spërkatje mbi gjethet e bimëve (spërkatje) plehrat janë tretur në ujë me një përqendrim shumë të ulët dhe pastaj mbulua direkt.


Friday, January 20, 2017

How To Grow Hydroponics Hot Pepper Në shishe

Hydroponics është mbjellja e një dite gjithnjë http://slosa.blogspot.com/2016/04/cara-menanam-cabai-hidroponik-dalam-botol-bekas.html popullor nga dita në ditë. Përveç kësaj për të qenë një hobi për të mbushur herë lira, shumë njerëz janë të interesuar për të bërë kultivimin me metoda kultivuese hydroponic si potencial për të shtuar në bankë derrkuc familjes.

Më parë, unë kam provuar për të përdorur shishe sistem hydroponics me Wick / Wick, pastaj veshin e disponueshme të ujit Nutrition Grandasil,
Dhe për të njëjtën fabrikë Bawang Merah Cabe.
Por nuk ka pasur sukses.

vlerësim im, më shumë gjasa për shkak të ujit të saj të ushqyerit,
Pasi që unë më në fund guximin për të blerë pleh ushqyerit AB Mix, dhe bleva paketën Hobi Hydroponics Saung për 75 mijë.
Më poshtë sightings pasi kam dalë nga kutia.

Më poshtë janë disa nga avantazhet dhe arsyet për të forcuar motivimin tuaj për të mësuar se si të rriten bimë me hydroponics, ndër të tjera:

Hydroponics është provuar të efektshme se mbjelljes konvencionale në tokë për shkak se ata nuk kanë për të derdh ujë në baza ditore, sepse zgjidhje lëndë ushqyese zgjidhje / media mineral përdoret është depozituar në enë është përdorur, kështu që ne vetëm të kontrolluar atë.
Hydroponics mund të maksimizuar tokë të kufizuar, sepse ajo nuk kërkon një shumë të tokës, edhe mediat, bimët mund të bëhet në faza
Hydroponics është provuar miqësore me mjedisin, sepse ajo nuk përdorin pesticide apo insekticide që mund të dëmtojë e tokës, duke përdorur vetëm 1/20 e bimëve të zakonshëm të ujit, dhe për të reduktuar CO2 për shkak se ajo nuk ka nevojë për të përdorur një makinë apo makinë.

How To Grow Hydroponics Hot Pepper Në shishe
Hydroponics është mbjellja e gjithnjë e më popullore nga dita në ditë. Përveç kësaj për të qenë një hobi për të mbushur herë lira, shumë njerëz janë të interesuar për të bërë kultivimin me metoda kultivuese hydroponic si potencial për të shtuar në bankë derrkuc familjes.

Më parë, unë kam provuar për të përdorur shishe sistem hydroponics me Wick / Wick, pastaj veshin e disponueshme të ujit Nutrition Grandasil,
Dhe për të njëjtën fabrikë Bawang Merah Cabe.
Por nuk ka pasur sukses.

vlerësim im, më shumë gjasa për shkak të ujit të saj të ushqyerit,
Pasi që unë më në fund guximin për të blerë pleh ushqyerit AB Mix, dhe bleva paketën Hobi Hydroponics Saung për 75 mijë.
Më poshtë sightings pasi kam dalë nga kutia.

Më poshtë janë disa nga avantazhet dhe arsyet për të forcuar motivimin tuaj për të mësuar se si të rriten bimë me hydroponics, ndër të tjera:

Hydroponics është provuar të efektshme se mbjelljes konvencionale në tokë për shkak se ata nuk kanë për të derdh ujë në baza ditore, sepse zgjidhje lëndë ushqyese zgjidhje / media mineral përdoret është depozituar në enë është përdorur, kështu që ne vetëm të kontrolluar atë.
Hydroponics mund të maksimizuar tokë të kufizuar, sepse ajo nuk kërkon një shumë të tokës, edhe mediat, bimët mund të bëhet në faza
Hydroponics është provuar miqësore me mjedisin, sepse ajo nuk përdorin pesticide apo insekticide që mund të dëmtojë e tokës, duke përdorur vetëm 1/20 e bimëve të zakonshëm të ujit, dhe për të reduktuar CO2 për shkak se ajo nuk ka nevojë për të përdorur një makinë apo makinë.


Thursday, January 19, 2017

Si të rritet domate me Hydroponics thjeshtuar

bimore Hydroponic domate lashtat http://slosa.blogspot.com/2016/04/cara-menanam-tomat-dengan-hidroponik.html relativisht e lehtë dhe të lira. Faktori më i rëndësishëm është dëshira për të mësuar dhe të provoni. Në këtë post, ne do të ndajnë se si të rritet domate hydroponic me përdorimin e tokës të ngushtë në shtëpi.

Hydroponics kultivimit
Para se të diskutuar më shumë rreth asaj se si të rritet hydroponics të thjeshta në shtëpi ose oborr, ajo ndihmon që ju të dini të parë se çfarë është hydroponics. Në terma të thjeshtë të kultivimit origjinale thënë të hydroponic do të thotë një metodë të kultivimit të bimëve pa përdorur mediat e tokës, por duke përdorur lëndë ushqyese minerale ujë / lëngshme kërkuar nga bimët dhe materiale të tjera si një zëvendësim për të mesme të tokës përmbajnë ushqyesve të tilla si fibër kokosit, fibër minerale, rërë, thyer pllaka / tulla, pluhur druri, dhe kështu me radhë.

Duke njohur natyrën e bimëve domate
Para mbjelljen e bimëve hydroponic domate është e rëndësishme të dini se bimët që vijnë nga familja Solanaceae ka veti si ujë për të furnizuar rritjen e bimëve.

Regjistruar në literaturë të ndryshme të huaja se shkalla e prodhimin e domate në vendin e erës, Holanda, është 42 kg / m2 / vit. Një ekspert në hydroponics Indonesia, Jos Sutiyoso, përmendet gjithashtu se në literaturë tjetër ka domate në shifrat e produktivitetit Kopsht dhënë deri në 67 kg / m2 / vit.

Nëse ujë të rrjedhshëm nuk është në gjendje për të arritur në tabaka, ose rrjedhën e tepruar të tabaka enë, ju mund të duhet të korrigjoj parametrat pompë uji. Nëse keni për të siguruar shkarkimin dhe pompë të energjisë, kontrolloni nëse timer mund të pompimit të ujit jashtë në kohën që keni specifikuar më parë. Pas duke u siguruar çdo gjë është ngritur në mënyrë të tillë, atëherë ju mund të filloni për të rriten domate me sistemin. Filloni me shkallë pak më parë si një provë e nëse sistemi hydroponic ju mund të kandidojë mirë apo jo.

Kjo është hapa të thjeshtë dhe një përshkrim të shkurtër të asaj se si të rritet domate hydroponic. Me pajisje pak dhe të lehtë në dispozicion dhe mënyrat që janë shumë të thjeshta, ju mund ta bëni atë në shtëpi. Mbjellja e domate në një mënyrë hydroponic është shumë e përshtatshme për t'u praktikuar në një mjedis të brendshëm, sepse ajo nuk kërkon një zonë të madhe për prodhues media.


Source: slosa.blogpsot.com

Wednesday, January 18, 2017

Si të rritet trangujve Nga Hydroponics

Si për të Grow Ketimum By Hydroponics http://slosa.blogspot.com/2016/05/cara-menanam-timun-secara-hidroponik.html Mentimum apo ndonjë thirrje kastravec kastravec, dhe disa madje e quajti atë vetëm është lloj i bimëve të perimeve janë domosdoshmërisht të nevojshme gjithmonë në kuzhinë. Edhe pas postimit në lidhje me Si të rritet Sawi Në Hidropomik, atëherë në këtë rast TipsBerkebun do të ndajnë rreth Si të rritet Ketimum By Hydroponics.

Pra, në fakt çfarë metoda hydroponic në rritje? Metoda Hydroponic mbjelljen është një metodë e kultivimin e bimëve që nuk përdorin mediat ushqyese, por më tepër për të përdorur elementin e ujit.

Seed Selection
Zgjedhja e farave është shumë e rëndësishme para se të ngritjes lashtat e trangujve. Përzgjedhja e farërave të cilësisë ose fidanëve që do të përcaktojnë rezultate maksimale. Farërat janë të zgjedhur formën e shëndetshme, e lirë nga dëmtuesit, vijnë nga mbarështuesve që prodhojnë një shumë të frutave dhe rritjes së shpejtë.

Duke përdorur këtë fidane mesme çerdhe duhet të jetë paraprakisht. Me mediat thjeshtë persemian si zakonisht që të ketë një rrënjë të vogël ose mbirjes. Pastaj mund të transferohen direkt në media hydroponic.

Hapat për të mbjellë trangujve hydroponically (barkave lundruese):
1. farë Semai
2. Përgatitja e një vend për t'u rritur, mund të përdorin tub PVC ose një enë përdorur.
3. Përgatitja e sfungjer për të pirg rrjedhin.
4. Përgatitja e ushqyesve hidoponik
4. Sigurohuni ushqyesve të ujit nuk janë të ekspozuar ndaj diellit.
5. Shtoni ujë, nëse përbërësit e nevojshme. bimëve kastravec, duke përfshirë ujë të pangopur: D
6. Pas moshës 1 muaj, kastravec do berbung dhe të frytshëm.

Shenjat fara kastravec apo tipare që mund të transferohen zakonisht është e dukshme me dy fara largohet nga institucioni që është zhvilluar. A nuk e mbani fara e kastravec në të rrjedhin, sepse rrjedhin ishte shumë e brishtë, edhe nëse ju nuk jeni të kujdesshëm në të vërtetë do të jetë lashtat dëmtuara. Nuk lejohet gjithashtu që të mbajë fidane në rrënjë. Nëse kulture mëparshme në tokë në vend në media përpara se të transferohej në sistemet hydroponic rrënjët e bimëve duhet të pastrohen nga papastërtitë.

Së dyti, menaxhimi i mesëm mbjelljes, para se të filloni mbjelljen ne duhet të dimë se çfarë ju doni të përdorni një sistem hydroponic se ne do të përdorim për kultivimin e trangujve, në qoftë se ju doni të përdorni sistemin fitil, NFT, dhe të tjerët. Por këtë herë ne do të shpjegojë se si kultivimi i kastravec hydroponic me një sistem fitil. E pra, në qoftë se ne duam për të ngritur sistemin fitil pas disa ndeshjeve të jenë të përgatitur, ndër të tjera; qymyr druri lëvore, rërë, steropom, përveç se ne gjithashtu nevojë për një tenxhere të vogël, hendek plastike, zgjidhje lëndë ushqyese e ujit është e mjaftueshme, për letër penganjal, gërshërë dhe kështu me radhë.


Tuesday, January 17, 2017

Easy Mënyrat Kultivimi i bimëve medicinale Pala

Kultivimi arrëmyshk dhe kultivimi i arrëmyshk http://slosa.blogspot.com/2016/03/cara-menanam-dan-budidaya-pala.html shumë fermerë të zhvilluara Indodnesia në të dy individuale dhe menaxhohet nga kompania, për shkak të kërkesës së lartë të arrëmyshk me nevojat në vend dhe jashtë vendit, bimore është mjaft tërheqëse për bizneset, sidomos në botën e agrobiznesit ,

Përveç kësaj bimët arrëmyshk mund të jetojnë edhe në një zonë me një temperaturë prej 20 deri 30 gradë Celsius. 50 në 80 për qind lagështia, dhe reshjet e 2.000 deri 3.500 mm në vit është gjithashtu shumë i mirë si një vend për kultivimin e arrëmyshk.

Arrëmyshk mund të lulëzojnë në vende që marrin rrezet e diellit të mjaftueshme. Të gjitha karakteristikat e përmendura më sipër janë përmbushur në fushat e Indonezisë. Nuk është çudi arrëmyshk mund të rritet edhe në Azinë Juglindore, kryesisht Indonezi.

kultivimi Pala
Kushtet Grow
Tropis.Syarat rritet miri në zonë rritet.
Ideal rritet në një lartësi prej 0-900 metra mbi nivelin e detit.
tokës strukturore të lirshme, tokë pjellore me rërë, tokë pjellore argjilore dhe e pasur në çështje organike.
Reshjet 1500-3000 mm / vit.
temperatura e ajrit Optimal 20c-25C.
Lagështia 55-60%.
aciditetit të tokës (pH) varg ideal mes 6.5-7.5.

Bimore arrëmyshk është e ndjeshme ndaj waterlogging (nxirje), sepse uji i ndenjur mund të shkaktojë rrëgjuar rritjen e bimëve dhe të ndjeshëm ndaj kalb rrënjë. Prandaj, kulture arrëmyshk do të përshtaten tofografinya kultivuar në zonat që nuk janë të sheshtë (onde) dhe kullimit të mirë.

Mbrojtja e pemëve

Në kultivimin e arrëmyshk, mbuluar lashtat e erës duhet të marrë vëmendjen. Tjetër përdor pemëve hije është për mbrojtjen e bimëve nga rrezet e diellit të tepërt, sidomos kur bimët janë ende muda.Yang duhet të theksohet, në kohën kur bimore ka qenë e moshës 4-5 vjet, kulture arrëmyshk tashmë kërkojnë një shumë të diellit të jetë produktiv. Prandaj pema hedh lëng mbrojtëse të bëhet, është gjithashtu e rëndësishme për të parandaluar rritjen jonormale që shtrihet lart dhe parandalimin e konkurrencës në thithjen e ushqyesve në mes kulture arrëmyshk dhe kulture pelindung.Pohon mbrojtës i mirë është një pemë gjethet e të cilit nuk janë shumë të dendur dhe rezistente era fryn si palma, Duku, rambutan dhe lloje të pemëve frutore të tjera.

Si për të mbjellë
Për tokat që nuk janë mbjellë, pastrimin drizë dhe prerjen e pemëve duhet të bëhet në sezonin e thatë, kjo është për të parandaluar rritje të shpejtë mbrapa belukar.Pengolahan bush tokë të destinuara për loosening tokës, menciptakanareal e gazuar (qarkullimin e ajrit), si dhe pastrim rrënjët dhe mbeturinat bimore. Për zonat pjerrësi, duhet të bëhet Portiku-terusuntuk parandaluar erozionin.


Monday, January 16, 2017

Në grupin e hydroponic kopshtarisë Këshilla Simple

How To Grow Hydroponics në shtëpinë http://slosa.blogspot.com/2016/05/kumpulan-tips-berkebun-hidroponik-secara-sederhana.html për fillestar | Mirë se vini në blog lintangsore.com, një vend për të ndarë dhe për të mësuar në lidhje me hobi e kopshtarisë, frutave dhe perimeve në rritje. Me këtë rast ne do të mësojmë një fabrikë të thjeshtë hydroponic të cilat mund të aplikohet lehtë në shtëpi apo në oborr.

Problemi nuk është i të gjithë kanë tokë të rriten perimet. Prandaj, nuk është një mënyrë ku ju mund të rriten perimet me ujë si një medium të tokës zëvendësuese ose quajtur edhe hydroponics.

Si të rritet hydroponics është e përshtatshme për aplikim në zonat urbane apo zonave urbane, për shkak se shumë përfitime, duke përfshirë hapësirë ​​për të shpëtuar dhe miqësore me mjedisin. Shembuj të bimëve hydroponic janë shumë të lehtë për mbjellje me hydroponics mbjelljen është një lashtat perime me gjethe të tilla si lakër, lakër jeshile, pakcoy, Kailan, selino, borzilok dhe sebangainya tjera.

Dhe këtu janë disa prej tyre:

1. E para është shishe të ujit mineral ishin prerë në dy pjesë, të japë shishen një vrimë rreth 1 cm në shishe krye dhe në fund si dhe vrima do të përdoret për të siguruar ushqyesve të bimëve.

2. Pastaj e dyta është rockwool në të cilën një media që ka formën e nxjerr shkumë nga goja dhe ka një fibrave delikate dhe ka një peshë të reduktuar. Vetë Rockwool është formuar nga një shkëmb ngrohjes basalt në një temperaturë aq të lartë që shkrihet YAG. Në kohën e shkrihet rock, fibra pastaj më vonë - fibra gjobë mund të formohet në vetvete, pas të cilit do të jenë të shtypura me një madhësi të madhe të mjaftueshme. Dhe rockwool më vonë të jetë prerë sipas nevojave.

3. Dhe e treta është lëvore e cila është prodhuar nga fabrika e orizit të mbetjeve që janë djegur. Lëvore oriz nantiya të përdoret për media në rritje për shkak se ajo është më sterile dhe pa baktereve. Dhe pjesa interesante e mesme mbjelljes është mjaft e qëndrueshme dhe jo lehtësisht biodegradable në mënyrë që ajo mund të përdoret në mënyrë të përsëritur.


Sunday, January 15, 2017

Kultivimi dhe Mbjellja Way Powder, Bimët qëllime medicinale

Si për të Grow Kencur Mirë dhe i vërtetë në polybag http://slosa.blogspot.com/2016/03/budidaya-tanaman-kencur.html kencur Plant është një lloj i bimëve medicinale në takimin e specieve gjetjen (Zingiberaceae). Kjo bimë është përdorur edhe si erëz në gatim dhe mjekësi bimor (ilaç bimor kencur oriz).

Powder (Kaempferia Salon L.) duket të ketë shumë përfitime shëndetësore, duke përfshirë:
Trajtimi i një dhimbje të fytit dhe kollë
Eliminimi ankesave fryrje
Eliminimi i gjakut të keq
trajtuar diarre
Eliminimi inflamacion i stomakut

Kushtet Grow
klimë
Pluhur mund të rritet edhe në fushat deri në pikën e lartë të 50 m - 1000 m mnd.
Drita është e aftë të duke u mbajtur strehuar Pak nga rrezet e diellit direkte.
Me sasinë e reshjeve 2500-4000 mm / vit.

terren
Clay tipit tokë ranore, tokë pjellore argjilore.
Struktura e thërrime dhe e pasur me humus.

Si për të mbjellë Powder
klone nxit
Kencur lloj ngushtë leaved.
Lloji gjethegjerë kencur.

Zonat e ulëta në zonën malore të kencur punueshme. Toka hapur dhe toka shaded nuk është një problem. bimore Kencur do të ketë rezultate të mira, kur kopshti në tokë të lirshme, pjellore, dhe pak më guximtar. Megjithatë, kencur mjaft tolerant e tokës nuk është shumë pjellore. Në fakt, thatësira kencur ende mund të mbijetojë, por kjo duket si një zbehta vdekur. Në sezonin e thatë, të gjitha gjethet thahen, por ajo është në fakt një rhizome kencur ende mund të mbijetojnë. Kur vjen shi apo të ujitjes me ujë, pastaj shoots do të shfaqet sërish.

Kjo është një mënyrë për të bërë ilaç kollë për fëmijët janë bërë nga kencur:

Përgatitja kecur rreth 5gr zgjasë deri grirë imët
Keningar rreth 5gr
Kanellë 5 g
Kapulogo rreth 10gr
5gr Lempuyan
Chili rreth 2 gram vetëm dhe pure
Kombinoje të gjithë përbërësit në një vend, pastaj pure të gjithë përbërësit që janë të parashikuara më parë, pasi të gjithë përbërësit në një të qetë, pastaj shtoni ujë të ngrohtë në një përzierje e këtyre materialeve, të lënë mënjanë disa kohë dhe pastaj të filtruar.


Friday, January 13, 2017

Këtu, How To Grow By Hydroponics thjeshtë Sawi

Si për të rriten marule hydroponic nuk ishte e vështirë. http://slosa.blogspot.com/2016/04/cara-budidaya-sawi-secara-hidroponik.html Si kultura tjera hydroponic mbjellë, hapat që duhet të ndërmerren përfshijnë mbjellëse, transferimin fara për mbjelljen e mesme dhe i fundit është mirëmbajtje. Një mënyrë e thjeshtë është shumë e lehtë për të bërë, kështu që ju mund ta bëni atë në shtëpi. Këtu është një shpjegim të shkurtër për çdo hap.

Këto avantazhe të tilla si rritjen e produktivitetit, mirëmbajtjen e lehtë, rritjes së shpejtë dhe është gjithashtu rezistente ndaj sëmundjeve dhe dëmtuesve. Nëse ju doni të bëni kultivimin e mustardë me këtë media hydroponic

Teknikat Mbjellja Sawi Me Hydroponics Sistemit Wick
Pajisje dhe Materiale
fara mustardë
shishe pije të përdorura
Thikë / gërshërë për të prerë shishe
Drill ose thonjtë me anë të kapak shishe
Rockwool
ujë
shtresë e punueshme
përzierje plehrash
hydroponics ushqyesve
Axis (kanaçe wicks sobë vajguri, fanellë, pambuk ose shtrembëruar)

zhvendosja Sawi
Kur bimët mustardë janë mjaft të vjetra, pastaj u zhvendos në një shishe enë të cilat janë të mbushura me shtresë e punueshme.
Spekulatorët duhet të jenë të kujdesshëm, në mënyrë që rrënjët nuk janë prerë.
toka humus me vrima gisht aq thellë sa 1 cm, dhe pastaj transplantuar pasme të mustardë.

trajtimi Sawi
I cili gjithmonë duhet të konsiderohet është sasia e ujit, pH e tokës, në kontakt me dritës dhe nxehtësisë marrë.
Pastaj metër pH duhet të ketë një mjet që mund të kontrollojë se si shumë lëndë ushqyese hydroponic që duhet të jepet.
Mos harroni të dhënë rregullisht pleh atij.

Prodhimet bujqësore korrje
bimët Korrje me këtë media mund të bëhet shpejt rreth 2-3 muaj dhe madje edhe më pak se kaq, në varësi të rritjes së varietes dhe bimëve. Korrje është bërë me anë të picking bisht i gjethes prerë ose rrjedhin e bimëve dhe të tërheqë atë jashtë mesme mbjelljes me kujdes.

Që hapi i tretë kultivimin hydroponic e mustardë në një mënyrë që është shumë e lehtë për të bërë. Pra, jo vetëm që mund fermerët vegjetale mbjelljen e marule hydroponically, ju mund edhe të praktikoni atë në shtëpi. Duke ndjekur hapat se si të rriten marule hydroponic, ju do të jetë në gjendje për të korra vet mustardë tuaj. Përveç mënyrë të lehtë, pajisjet e përdorura nuk ishte shumë dhe nuk kërkon shumë shpenzime.


Thursday, January 12, 2017

Futja e sistemeve më të plotë Hydroponics

Çfarë është Hydroponics?
Raportimi nga faqja Wikepedia, http://slosa.blogspot.com/2016/04/pengenalan-sistem-hidroponik.html Hydroponics ose Hydroponic është një fjalë rrjedh nga hidro greke që do të thotë ujë dhe Ponosh që do të thotë pushtet.

Hidropinik në botë bujqësore njohur edhe si kultivimin e bimëve pa përdorur mediat e tokës ose të quajtur kulturë panjollosur.

Bazuar në teknike, Hydroponics është e ndarë në disa teknika:

aeroponics
Aeroponics është një mënyrë e kultivimit hydroponic. Kjo metodë nuk ka sefamiliar metoda të tjera hydroponic (të tilla si se si bie, NFT - Technique Nutrient Filmit). Duke gjykuar nga fjalët e përbërës, i cili përbëhet nga Aero + akustik. Aero thotë ajrit, Phonik do të thotë një mënyrë e kultivimit, që do të thotë fjalë për fjalë të rriten të lashtat në ajër, apo bujqësi me një sistem veson, ku rrënjët e bimëve të varet në ajër, pa media (p.sh. tokë), dhe nevojat ushqyese janë përmbushur me spërkatje në rrënjë. Historia e zbulimit të si kjo me origjinë nga shpikjen e një metode të hydroponics. Për më tepër, aeroponics sistemi është zhvilluar për herë të parë nga Dr. Franco Massantini në Universitetin e Pia, Itali. Në Indonezi, pionier në aeroponics komerciale Farm Amazing në vitin 1998 në Bandung (Bandung).

fertigation
Sistemi fertigation është një metodë hydroponic. Fertigation është teknikat e aplikimit të ushqyesve nëpërmjet sistemit të ujitjes. Në përputhje me fertigation kuptuarit e vetë e cila qëndron fekondimin (fekondim) dhe ujitjes. Me teknikat fertigation për mbarësuese kostot e punës mund të reduktohet, sepse pleh është dhënë të njëjtën kohë me ujitje. Një tjetër avantazh është rritur efikasiteti i plehrave me lëndë ushqyese janë dhënë në sasi të vogla, por të vazhdueshme; dhe për të zvogëluar humbjen e ushqyesve (sidomos azotit) si rezultat i 'kullimin "ose kullimin dhe denitrifikimit (humbjen e azotit për shkak të ndryshojë në gaz).

Wick Sistemit
sistemi fitil është teknika më e thjeshtë e përdorur gjerësisht nga fillestar. Sistemi përfshin një pasiv dhe ushqyesve të rrjedhin në rritjen e të mesme të enës duke përdorur një lloj fitil. Wick sistem hydroponic punon edhe për bimët e vogla dhe bimëve. Ky sistem hydroponics nuk punon mirë për bimët që kanë nevojë për shumë ujë. lexoni më shumë informacion këtu

Ebb dhe Flow Sistemit
A medium rritje të vendoset në një kontejner i cili është i mbushur pastaj me solucion lëndë ushqyese. Pastaj ushqyesve janë kthyer në strehë, e kështu me radhë. Ky sistem kërkon një pompë që është e lidhur për të timer. Sigurohuni që të përdorni një enë që është mjaft i madh dhe të rregulloni distancën në mes të bimëve për të mbjellë e rritjes nuk janë të ndërhyjnë reciprokisht.


Wednesday, January 11, 2017

Si Easy Leucaena Mbjellja bashku Klasifikimit

Lamtoro, china petai, ose petai Selong është http://slosa.blogspot.com/2016/04/klasifikasi-dan-cara-budidaya-lamtoro.html lloj shkurre nga fisi Fabaceae (Leguminosae, bishtajore), e cila është përdorur shpesh në ripyllëzim ose parandalimin e erozionit. Me origjinë nga Amerika tropikale, kjo fabrikë ka qenë për qindra vjet u prezantua në Java për të mirën e bujqësisë dhe pylltarisë, [6] dhe u përhap pastaj në ishujt e tjerë në Indonezi. Kjo bimë në Malajzi quajtur karkaleca petai.

Leucaena (Leucaena leucocephala L.) lamtoro në aspektin shkencor të quajtur Leucaena leucocephala L. lamtoro vijnë përgjithësisht nga Filipinet me një emër gjigant Ipil-ipil e cila kur përkthehet lirshëm do të thotë gjigant është një gjigant, ndërsa ipil-ipil vjen nga Filipinet që do të thotë lamtoro. Pra, gjigandi ipil-ipil do të thotë gjigant lamtoro, por lamtoro në Indonezi u bë lamtoro gung.

kalcifikim Lamtoro

Të Sistematika e bimëve lamtoro janë si më poshtë:
Mbretëria: Plantae
Divizioni: Magnoliophyta
Klasa: Magnoliopsida
Rendit: fabales
Familja: Fabaceae
Gjinia: Leucaena
Species: Leucaena leucocephala L

Seed Prokurimit

farë Lamtor pasardhësit që rrjedhin nga pemët prind që kanë një trungu të drejtë, kulm të dendur, ka një bronkial të lartë, gjendje të shëndetshme, dhe është nga mosha. Më lejoni të jem më praktike, ju mund të bleni fara lamtoro në www.tokotanaman.com sepse cilësia është absolutisht i besueshëm.

Pasi fara lamtoro që ju duhet është në dispozicion, tani është koha për të bërë zgjedhjen. Zgjidhni fara që kanë një normë mbirjes prej më shumë se 80 për qind. Ajo karakterizohet nga fundosje e fara kur vendoset në ujë, forma fara është i përsosur dhe nuk ka vrima, si dhe madhësia e fara është mjaft i madh dhe duket uniforme.

Marrja Shtretër

Procesi fillon me një shtrat të ngritura për të përgatitur tokën për mbjellëse të paktën 5 x 1 metër. Për më tepër, vendi u nxorën kthyer në një strukturë të lirshme. Kontrolloni gjendjen e tokës, në qoftë se është shumë i lartë ju mund të shtoni rërë sa 1/3 e vëllimit të tokës të jetë bërë në një shtrat.

Mos harroni të hequr të gjitha papastërtitë që përmbahen në tokë si rrënjët, shkëmbinj, dhe plehra. Pastaj toka në shtretërit e bërë rreth 10-15 cm të larta se sipërfaqja përreth tokës. Kështu që shtretër nuk janë shembur lehtë, ju mund të vendosni një druri, guri ose bambu si argjinaturës mbajtës.

Lamtoro përdoret si pleh të gjelbër për të fekonduar tokën që pjesët e reja të tilla si gjethe, gjeth dhe batang.Untuk shtuar çështje organike në tokë dhe elemente të tjera, sidomos azotit (N). Lamtoro kategorizuar si plehu e gjelbër për shkak se ajo ka rhizobium bakteribakteri bashkangjitur në rrënjët e këtyre bimëve.


Thursday, January 5, 2017

Easy Mënyrat për të Grow Corn Mbjellja e vërtetë

Misri (Zea mays ssp. Mays) http://slosa.blogspot.com/2016/04/cara-menanam-jagung-yang-benar.html është një nga udhëheqës të lashtat ushqimore karbohidratet e më të rëndësishme në botë, përveç grurit dhe orizit. Për banorët e Amerikën Qendrore dhe Jugore, misrit grurit është ushqimi kryesor, si për shumicën e popullsisë së Afrikës dhe disa zona në Indonezi. Në këtë kohë, misri është gjithashtu një komponent thelbësor i ushqimit të kafshëve. Një tjetër përdorim është si një burim i naftës dhe materialeve bazë miell misri ngrënshëm. produkte të ndryshme që rrjedhin rendimentin e misrit si lëndë e parë për produkte të ndryshme industriale

Zakonisht metodë të përshtatshme që do të aplikohen në fushën e zemërim, perime dhe oriz jo-lëvrim kanë përfunduar në të korrat. Mund të aplikohen në rainfed dhe ujiten dëshiron teknike oriz për zbatimin e rotacionit kulture. Kashtë kulture ish orizi është shumë i dobishëm si një mulch për të mbillni misër.

Kushtet klimatike
bimë misri rritur në tropik tokës dhe nën-tropik
bimë misri mund të përshtatet në rritje në zonën e mjedisit
Altitude mes 0-1300 m mnd
Temperatura ishte 13 -38 gradë Celsius
Ndërsa në rritje, misri kërkon temperaturën optimale të 23-27 gradë Celsius (temperatura nuk është një çështje për zhvillimin e misrit)
Reshjet optimale është 100 mm-125 mm në muaj
Për rritjen dhe prodhimin e misrit kërkon ekspozimin e plotë të diellit.

Mbjellja e misrit (Zea mays L) në përgjithësi bëhet dilahan thata (kënetë) dhe toka alkaline (zemërim). Kulture misri në tokë të thatë janë të lidhur zakonisht me modelet e përshtatshme të kultivimit në derah lokale. Ndërsa misri peneneman në fusha zemërim është bërë në përgjithësi pad kemrau kulture sezonin oriz pas korrjes. Kulture misri ka përshtatshmëri të mirë në lloje të shumta të tokës. Toka si një vend për të rriten bimë misri duhet të ketë përmbajtje të mjaftueshme ushqyese.

lëvrim
a. Përgatitja e kashte mulch
Hapat e nevojshëm përgatitor, pastrimin e tokave. kashtë të pastër pjesa tjetër e korrjes nga vendi me i shëndoshë apo i shëndoshë. Pastaj spërkat mënyrë të barabartë mbi sipërfaqen e tokës. Strou mulch është e dobishme si një mbulesë terren.
b. Setup kullimit
Përgatitja e kullimit të tokës që do të përdoret. Kullimit është bërë nga lineare distancën midis segmenteve të rreth 2 metra. Qëllimi për të bërë këtë kullimit për të hequr ujin e tepërt, sepse nuk ka asnjë lëvrim tokës, të tilla si lartësi prej shtretër të ngritura. Nuk e le tokën mbytur në ujë.
c. tëharrje
Weeds të bëhet një faktor shqetësues në nr deri metodë. Kur laha ne përdorim madh me barërat e këqija duhet të aplikojnë tëharrje me herbicide. Nëse barërat e këqija mjaft shumë, përdorni një herbicid sistematike që mund të vrasin barërat e këqija nga rrënja. Ju lutemi përdorni markave herbicid që i përshtaten nevojave tuaja (ne nuk e përmend markë) dhe përdorimin sipas dozen e rekomanduar.

Në mënyrë të ngjashme, rruga e drejtë për të rriten misër, mund të jenë të dobishme për të gjithë ne po, faleminderit.


Llojet Bimët mund të mbillen në Hydroponics

Llojet e bimëve që mund të kultivohen http://slosa.blogspot.com/2016/04/jenis-jenis-tanaman-yang-bisa-ditanam-secara-hidrponik.html Me How To Hydroponics - Pra, patjetër bnayak bimë seklai që mund të rritur duke përdorur mediat do të thotë pa tokë ose sistem hydroponic kultivuese. bimëve hydroponic mund të kultivohet në shtëpi. Prandaj sot hydroponic tashmë zgjedhur edhe për ata që duan të punojnë, por nuk kanë tokë ose dembel për të lënë shtëpinë.

Faqja hydroponic kultivimi mund të jetë fitimprurës për ne ju e dini, sepse përfitimet e kultivimit hydroponic me teknikë është jashtëzakonisht miqësore me mjedisin dhe mjaft e thjeshtë. Nëse ne flasim për përparësitë dhe avantazhet e bimëve hydroponics është shumë

Ka disa mallra që mund të dijakikan si materiale mbjelljen sistemet hydroponic, në mesin e perime të tjera dhe luleve zbukuruese. Në shembujt e përgjithshme të bimëve që mund të aplikohen është trunked e butë, por nuk e përjashtoi mundësinë, hard rrjedh gjithashtu mund të jenë mbjellë me metodën hydroponic. Këtu janë disa shembuj që unë mund të ndajnë me ju semoba të dobishme:

Ndoshta disa prej jush ka edhe që nuk e di se çfarë është hydroponics dhe si për ta bërë atë. Për shkak të bimëve të lashtat me metodën hidrponik është ndoshta më e ndërlikuar. Pra, ndoshta për fillestar të cilët kurrë nuk kanë mbjellë hydroponically do të përjetojnë pak kedala. Por këtu baza e-fermë gjithmonë të japin informacion që është relevante për këtë temë.

marule
Marule është një nga perimet janë të mira kur rritur me sistemet hydroponics. Perimet marule nuk kërkon mirëmbajtje shumë të komplikuar. Me kujdes të mirë, edhe pse nuk dha hollësira marule mund të rritet i shëndetshëm dhe. Në kohën e mbjelljes fara perimesh marule, në më pak se dy javë fidane do të rritet dy daun.Nah nuk agjërojnë? Pra, mos harroni për të mbjellë perime marule me anë të hydroponics.

spinaq
Spinaqi gjithashtu është një perime jeshile ideale rritur me sistemet hydroponics. Spinaqi është një perime që është vlerësuar shumë nga publiku në mënyrë që perimet janë gjithashtu të rritur gjerësisht. Sidomos për ata që duan të rriten e tyre në shtëpi, ju mund të konsideroni mbjelljen spinaq me sistem hydroponics. Spinaqi mund të jenë të përpunuara në një shumëllojshmëri të ushqimeve të tilla si supë, patate të skuqura spinaq, dhe gjithashtu një shumëllojshmëri të pjatave të tjera ishin sigurisht shumë e shijshme dhe e shijshme.

kastravec
Trangujve janë gjithashtu një lloj i të lashtave hydroponic duke u rritur nga shoqëria. Por ju duhet të dini se prej trangujve nevojë për vëmendje më të veçantë se marule perimeve. Përveç kësaj trangujve nevojë për më shumë hapësirë, kështu që ne kemi nevojë për një enë më të madhe për trangujve në rritje. Trangujve janë perimet të cilat janë të njohura dhe të vlerësuara gjerësisht nga publiku. Trangujve të dobishme për uljen e presionit të lartë të gjakut, aknet, dhe mund të butë të lëkurës, atëherë kastravec mund të jenë të përpunuara në një shumëllojshmëri të ushqimeve të tilla si turshi, turshi dhe perime të freskëta.

perime Lakërishtë
Perime kale sigurisht nuk është diçka që është e njohur për popullin e Indonezisë. Edhe kale perimeve është bërë një ushqim të preferuar të shoqërisë indonezian dhe sigurisht shumë meny të shijshme që mund të prodhohen nga kale perimesh. Oh yes, ju gjithashtu mund të kaloni pllakat tuaja mujore të shpenzimeve, me mbjelljen e perimeve në shtëpi të tyre përkatëse kangukung duke përdorur metodën hydroponic.


Wednesday, January 4, 2017

Sa kohë Bean Mbjellja për rezultate optimale

How To Grow gjata Bean http://slosa.blogspot.com/2016/04/cara-menanam-kacang-panjang.html rezultat Fasule optimale gjata (Vinja sinensis) është një lloj i bimëve të perimeve janë pothuajse kurrë nuk e humbi tersajikan në stalla e ushqimit. fasule të gjatë i jep një aromë të shijshme për ushqim, por është gjithashtu e fasule të gjata mund të konsumohen pa gatimi si perime.

fasule të gjata, si dhe bimë të tjera, të lehtë për të rriten dhe të lehtë për të ruajtur. Por jo domosdoshmërisht të lejohet të rriten. Sepse në mënyrë që të marrë rezultate maksimale, ka hapa që duhet të bëhet. Këtu janë hapat dhe se si për të mbjellë fasule gjatësinë e saktë:

1. Përzgjedhja e farërave

Fara e gjatë bean që do të zhvillohen, më parë kishte pjekur nga pema. Farërat janë të thata më pas të thahet në diell, peeled dhe të thata përsëri. Pas duke shkuar përmes procesit, fara gjata bathë mund të mbillen direkt pa pasur nevojë të kalojnë nëpër procesin e mbjelljes. Megjithatë, nëse rruga është pak, fara gjatë bathë opsione të përshtatshme mund të blihen në lokalet bimët e shitësit.

Për një bimë fasule të gjatë mbjellë mund të rriten dhe të prodhojnë fruta miri, atëherë ju duhet të bëni të zgjidhja e farës që do të përdoret. Farërat e fasule që ose kanë tipare - tipare i saktë / të shurdhër, ka një formë të përsosur / asnjë të metë, nuk janë nxjerrë nga një sëmundje e bimëve, dhe të ketë një normë mbirjes prej më shumë se 90%.

Përpunimi 2. tokës

Lëvrim është bërë me anë të hoeing ose lërim thellësi prej +/- 30 cm. Le të tokës që ka qenë digemburkan është i hapur për +/- 4 ditë në mënyrë që të lejojë toka për të marrë frymë. Tjetra, të bëjë shtretër matëse 8-10 metra e gjatë, 1-3 metra e gjerë dhe 20-30 cm steeper.

Para serrë formuar, ju duhet të sigurojë që toka do të bëhet shtretër ka qenë i pastër nga barërat e këqija të ndryshme dhe gjithashtu një shumëllojshmëri të gjerë të objekteve - objekte telash tjetër. Përveç kësaj, para se argjinatura formuar ju gjithashtu duhet të liroj dhe të fekonduar tokës që do të përdoret për herë të parë. Fekondimi është bërë duke përdorur pleh organik me një dozë prej 1 ton për hektar.

3. Mbjellja

mbjelljen Chickpea është bërë zakonisht në fund të sezonit me shi, me qëllim që bimët marrin ujin e lehtë, dhe nuk kalbet të shkaktuara nga reshjet e lartë. Mbjellja mund të bëhet edhe në sezonin e thatë të ujit për ujitje për aq kohë sa ajo mund të merret lehtë.

MBJELLJA Technique fasule LONG

Bëni një vrimë në tokë me një distancë prej rrushi është 20 x 50 cm, 40 x 60 cm dhe 30 x 40 cm. Hapësira llojin drejtë është 20 x 40 cm dhe 30 x 60 cm.
Kohë e mirë mbjellja është në fillim të sezonit të thatë ose fillim sezoni me shi
Fara e mëparshme janë të ngjyhet në një zgjidhje të POC NASA-s për ½ orë pastaj thahet
Shkruani farën në vrimë mbjelljes sa më shumë 2 farave në vrimë. Të mbuluar vrimat me tokë të hollë apo hirit.


Tuesday, January 3, 2017

Klasifikimi Cabe Ose Bolivian Rainbow Rainbow Chili

Klasifikimi Cabe Rainbow / Cabe Rainbow http://slosa.blogspot.com/2016/04/klasifikasi-cabe-pelangi-atau-bolivian-rainbow.html Pra, definitivisht ju nuk shihni fryti nuk është i mbushur me ngjyra djegës, yep kjo është chilli ose rainbow chilli ylber që erdhi nga Amerika e Jugut, ky djegës qoftë i ri me ngjyrë jeshile atëherë në vend të bardhë, pastaj u kthye në ngjyrë purple dhe nëse tashmë i gatuar në kayaking kuqe chilli në përgjithësi. Pra, patjetër mbjellësit miq duan të dinë klasifikimin e chilli bimore ose chilli ylber ylber nuk është ajo? shikoni.

djegës Colorful vjen nga Amerika e Jugut. Disa thonë se i Brazilit, edhe pse rezulton emrin e tij të vërtetë: bolivian Rainbow. Lloji Chili është më i zakonshëm që përdoret si një fabrikë dekorativ, dhe është shitur në botë online për këto nevoja. Pse të mos i konsumuar, për shembull, për një shok për të ngrënë ushqimet e skuqura?

chilies Rainbow copëtuar në copa të vogla me fruta të drejtuar lart. Kjo djegës ka një fryt të madh dhe kishte pjekurinë drusor më shpejt se llojet e tjera të speca. Cabe Rainbow është i përshtatshëm për t'u përdorur si një fabrikë dekorativ. Kjo djegës është tërhequr mjetet përsëri ushqimor që mund të konsumohen me një shkallë mjaft të lartë të spiciness. Duan të ndjehen ndjesi e këtij djegës unike dekorativ? Ejani farën blej dhe mbjellë atë në shtëpinë tuaj. Krijo fqinjët dhe kolegët ishin të impresionuar për të parë ylber bimët tuaj chilli.

Ne e shohim të dhënat e mëposhtme, po:
* Niveli i spiciness: 5000-30000 SHU
* Bimore mesatare të lartë: 60-90cm
* Klima është ideal: Ultësira - të lartë
* Rrezet e diellit: gjatë gjithë ditës
* Media mbjelljen: tanah2: humus1
* Nevojat e ujit: moderuar
* Numri i farave në paketën: 10pc

mbjelljen media

Mbjellja e mesme është bërë nga një përzierje e karburantit lëvore / lëvore të papërpunuara oriz + tokën + pleh, të gjithë përbërësit janë të përziera dhe të trazuar së bashku, ose ajo mund të jetë për ata që nuk e bëjnë blerjen sempet kështu edhe atje, zakonisht në dyqan furnizimit fermë. Vetëm pastaj të vënë në një tenxhere plastike. përdorimi minimal i madhësisë plastike tenxhere 25 cm.

Saksi mirë për bimore piper, duhet të ketë vrima në fund. Funksioni i tij është për kullimin e ujit. Chili nuk mund të rritet në tokën holluar me ujë, duhet të ketë kullimit në bimët tenxhere.

Sezoni i mbjelljes.

fara chilli futem me fara. Thith fara djegës në ujë të ngrohtë për 30 minuta, pastaj zhytem në ujë të ftohtë gjatë natës, pastaj u përhap në një tenxhere që ka mbushur mediat, atëherë media grumbulluar aq thellë si 0.5 cm, Iram në mëngjes dhe pasdite dhe të bëjnë të sigurt uji nuk ngecë në vend. Rreth 1-3 javë shoots do të shfaqet.

Pasi fidanë kanë madhësi 10 cm ose 4-6 gjethe, pots lule mund të zhvendoset në të përgatitur tashmë më parë. Transferimi duhet të jenë të kujdesshëm të mos dëmtojë rrënjët dhe trungjet e pemëve. Pasi në lëvizje, vetëm rutinë shtyer mirëmbajtjes, ose në qoftë se ka nevojë të ditambahin pleh. Në mëngjesin e vendosur jashtë shtëpisë.