Monday, February 13, 2017

Avantazhet dhe Disavantazhet e Hydroponics Grow bimëve

Avantazhet dhe Disavantazhet e Hydroponics http://slosa.blogspot.com/2016/04/kelebihan-dan-kekurangan-bercocok-tanam-hidroponik.html Kultivimi kultivimin hydroponic është një mënyrë për të zhvilluar bimë me teknikë të thjeshtë pa tokë dhe ujë. Shumë teknika mund të zbatohet në këtë fabrikë hydroponic. Sistemi hydroponic është më popullor dhe zbatuar gjerësisht sidomos për fillestar është sistem hydroponics aks (wick) dhe lundrues sistem hydroponic (sistemi lundrues).

Avantazhet dhe Disavantazhet Plant Grow Hydroponics - Hydroponics rrjedh nga hidro greke do të thotë ujë dhe ponous do të thotë punë. Korrespondon kuptime, bujqësia bujqësi hydroponic është një teknologji që përdor ujë, ushqyesve dhe oksigjen. Disa nga avantazhet dhe disavantazhet e sistemit hydroponics në krahasim me bujqësinë konvencionale janë:

Miqësore me mjedisin. Ky sistem është konsideruar më miqësore me mjedisin për shkak të plehrave dhe ushqyesve të përdorura keperairan nuk do të rrjedhin rreth tij. Ushqyesve dhe plehra, si dhe pesticidet që përdoren në sistemet hydroponics do të zgjidhet vetëm në një enë që mban ujë në metodën hydroponic.
Lehtë dhe efikase. Hydroponics përdor ushqyesve dhe ushqyesve që janë të pastra në mënyrë që bima mund të rritet mirëmbajtjen optimale dhe sigurisht më të lehtë se sistemet konvencionale të kultivimit që përdorin terren mbjelljes mesme.
Mund të mbillen jashtë ose në ambiente të mbyllura. Hydroponics siguruar lehtësi për ata që duan të kopshtit, pavarësisht që jetojnë në një zonë të vogël edhe kjo metodë mund të përdoret për të rriten të lashtat diteras shtëpi ose apartament që nuk kanë shumë hapësirë ​​terbu

Nëse mangësi janë si më poshtë
Pajisjet e përdorura në metodën hydroponic mund të jetë më e komplikuar se sa ato të përdorura në metodat konvencionale.
Kur mbjelljen dhe kujdesur për bimët, niveli i ujit dhe lëndë ushqyese duhet të mbahet mirë, sepse kur një mangësi e ushqyesve të bimëve nuk mund të rritet mirë.

substrate Hydroponic është një sistem hydroponic që nuk përdor ujë si një medium, por më shumë të prirur për të përdorur mediat ngurta (përveç tokës) që mund të thithin ujë, ushqyesve dhe oksigjen, dhe gjithashtu mbështet rrënjët e bimëve, si dhe tokës. Materialet e përdorura si mediat në rritje në substrate hydroponic përfshijnë lëvore oriz, zhavorr, rërë, shtuf, Rockwool, cocopeat dhe sponges. Mediat duhet të jenë sterile, mund të ruajë ujin përkohësisht dhe pa ushqyesve. Shërben si ruajtjen e ujit dhe lëndëve ushqyese, ndërsa edhe si një rrënjë parim i ri. Për të furnizuar nevojat ushqyese të ujit të ushqyerit duke përdorur sistemin pikoj ujitjes.


Source: slosa.blogpsot.com

No comments:

Post a Comment