Thursday, February 2, 2017

Si për të mbjellë Kailan në polybag

Si të rritet në polybag http://slosa.blogspot.com/2016/04/cara-menanam-kailan-di-polybag.html Kailan Kailan është një lloj perime fletë që përmban pro-vitaminë A dhe acid Askorbik ishin të larta. Rritet në ultësira dhe malësitë ose lartësia varion midis 700 - 1500 m mbi nivelin e detit. Përshtatur për pothuajse çdo lloj të tokës, si në tokë me rërë tokë pjellore, të lirshme, berstrektur butë / moderuar të rënda berstrektur tokës balte dhe në tokë organike të tilla si torfe.

procesi i mirëmbajtjes
Në mënyrë që centrali është ruajtur në Kailan rritje nevojë për mirëmbajtje, ndër të tjera:

fekondim
Duhet të bëhet me plehra organike, plehra kimike rekomandohet kur është e nevojshme është bërë nga dikocor sa më shumë që 3.5 gram për litër ujë, pleh zgjidhje kocorkan prej 250 cc për bimë.
spërkatje
Kjo varet nga Cuca rrethanat, kur ajri kur ngrohjes është kryer çdo mëngjes dhe mbrëmje, për ujitje bërë që nga mbjelljen e hershme dhe korrje të hershme.
tëharrje
Ajo është duke bërë shfuqizimin Gulam (barërat e këqija apo bari në rritje në rritje media) të mesëm, si dhe mengemburkan.

fekondim

Fekondimi është bërë në Kailan moshës 2 javë pas mbjelljes duke përdorur ure dhe llojet pleh lugë. NPK pleh kompleks duhet të ketë një përmbajtje të lartë N, sepse ajo mund të bëjë rrjedh dhe lë Kailan rritur për t'u bërë pjellore.
Përveç një përzgjedhje të tjera pleh kompleks pleh që mund të përdoret është një pleh ure me një dozë prej 35 gram, 10 gram SP-36 dhe KCl 10 gram. Pleh tretë të përziera së bashku dhe do të spërkasë ato rreth uzinës në varg të caktuar të bimëve në mes 5-7cm.

Duke vazhduar historinë e bujqësisë në shtëpi që nuk ka një kopsht, le kopsht, oborr thjesht nuk kanë. I veshin një zonë ballkon ku tharje rroba, të përdorur bimëve në vazo dhe një përmirësim në bimë blej rritja e mediave shitësit në anë të rrugës, në qoftë se askush 1 madhësia e vogël 10 kg shkarkojë një 15 $ mijë (në qoftë se ajo peshon më pak se 10 kg, vetëm të dukshme thes aja e madhe).

Për ata prej jush që si perime të freskëta të gjelbra si pakcoy, dhe se disponueshmëria është ruajtur, ju mund të bimëve interval pakcoy e një javë në mes të 5-10 pots / polybag shtëpinë tuaj ose oborr.

Ejani rritet ushqimin tonë!


No comments:

Post a Comment