How To Grow gjata Bean http://slosa.blogspot.com/2016/04/cara-menanam-kacang-panjang.html
rezultat Fasule optimale gjata (Vinja sinensis) është një lloj i bimëve të
perimeve janë pothuajse kurrë nuk e humbi tersajikan në stalla e ushqimit.
fasule të gjatë i jep një aromë të shijshme për ushqim, por është gjithashtu e
fasule të gjata mund të konsumohen pa gatimi si perime.
fasule të gjata, si dhe bimë të tjera, të lehtë për të
rriten dhe të lehtë për të ruajtur. Por jo domosdoshmërisht të lejohet të
rriten. Sepse në mënyrë që të marrë rezultate maksimale, ka hapa që duhet të
bëhet. Këtu janë hapat dhe se si për të mbjellë fasule gjatësinë e saktë:
1. Përzgjedhja e farërave
Fara e gjatë bean që do të zhvillohen, më parë kishte pjekur
nga pema. Farërat janë të thata më pas të thahet në diell, peeled dhe të thata
përsëri. Pas duke shkuar përmes procesit, fara gjata bathë mund të mbillen
direkt pa pasur nevojë të kalojnë nëpër procesin e mbjelljes. Megjithatë, nëse
rruga është pak, fara gjatë bathë opsione të përshtatshme mund të blihen në
lokalet bimët e shitësit.
Për një bimë fasule të gjatë mbjellë mund të rriten dhe të
prodhojnë fruta miri, atëherë ju duhet të bëni të zgjidhja e farës që do të
përdoret. Farërat e fasule që ose kanë tipare - tipare i saktë / të shurdhër,
ka një formë të përsosur / asnjë të metë, nuk janë nxjerrë nga një sëmundje e
bimëve, dhe të ketë një normë mbirjes prej më shumë se 90%.
Përpunimi 2. tokës
Lëvrim është bërë me anë të hoeing ose lërim thellësi prej
+/- 30 cm. Le të tokës që ka qenë digemburkan është i hapur për +/- 4 ditë në
mënyrë që të lejojë toka për të marrë frymë. Tjetra, të bëjë shtretër matëse
8-10 metra e gjatë, 1-3 metra e gjerë dhe 20-30 cm steeper.
Para serrë formuar, ju duhet të sigurojë që toka do të bëhet
shtretër ka qenë i pastër nga barërat e këqija të ndryshme dhe gjithashtu një
shumëllojshmëri të gjerë të objekteve - objekte telash tjetër. Përveç kësaj,
para se argjinatura formuar ju gjithashtu duhet të liroj dhe të fekonduar tokës
që do të përdoret për herë të parë. Fekondimi është bërë duke përdorur pleh
organik me një dozë prej 1 ton për hektar.
3. Mbjellja
mbjelljen Chickpea është bërë zakonisht në fund të sezonit
me shi, me qëllim që bimët marrin ujin e lehtë, dhe nuk kalbet të shkaktuara
nga reshjet e lartë. Mbjellja mund të bëhet edhe në sezonin e thatë të ujit për
ujitje për aq kohë sa ajo mund të merret lehtë.
MBJELLJA Technique fasule LONG
Bëni një vrimë në tokë me një distancë prej rrushi është 20
x 50 cm, 40 x 60 cm dhe 30 x 40 cm. Hapësira llojin drejtë është 20 x 40 cm dhe
30 x 60 cm.
Kohë e mirë mbjellja është në fillim të sezonit të thatë ose
fillim sezoni me shi
Fara e mëparshme janë të ngjyhet në një zgjidhje të POC
NASA-s për ½ orë pastaj thahet
Shkruani farën në vrimë mbjelljes sa më shumë 2 farave në
vrimë. Të mbuluar vrimat me tokë të hollë apo hirit.
No comments:
Post a Comment