How To Grow Hydroponics në shtëpinë http://slosa.blogspot.com/2016/05/kumpulan-tips-berkebun-hidroponik-secara-sederhana.html për fillestar | Mirë se vini në blog
lintangsore.com, një vend për të ndarë dhe për të mësuar në lidhje me hobi e
kopshtarisë, frutave dhe perimeve në rritje. Me këtë rast ne do të mësojmë një
fabrikë të thjeshtë hydroponic të cilat mund të aplikohet lehtë në shtëpi apo
në oborr.
Problemi nuk është i të gjithë kanë tokë të rriten perimet.
Prandaj, nuk është një mënyrë ku ju mund të rriten perimet me ujë si një medium
të tokës zëvendësuese ose quajtur edhe hydroponics.
Si të rritet hydroponics është e përshtatshme për aplikim në
zonat urbane apo zonave urbane, për shkak se shumë përfitime, duke përfshirë
hapësirë për të shpëtuar dhe miqësore me mjedisin. Shembuj të bimëve
hydroponic janë shumë të lehtë për mbjellje me hydroponics mbjelljen është një
lashtat perime me gjethe të tilla si lakër, lakër jeshile, pakcoy, Kailan,
selino, borzilok dhe sebangainya tjera.
Dhe këtu janë disa prej tyre:
1. E para është shishe të ujit mineral ishin prerë në dy
pjesë, të japë shishen një vrimë rreth 1 cm në shishe krye dhe në fund si dhe
vrima do të përdoret për të siguruar ushqyesve të bimëve.
2. Pastaj e dyta është rockwool në të cilën një media që ka
formën e nxjerr shkumë nga goja dhe ka një fibrave delikate dhe ka një peshë të
reduktuar. Vetë Rockwool është formuar nga një shkëmb ngrohjes basalt në një
temperaturë aq të lartë që shkrihet YAG. Në kohën e shkrihet rock, fibra pastaj
më vonë - fibra gjobë mund të formohet në vetvete, pas të cilit do të jenë të
shtypura me një madhësi të madhe të mjaftueshme. Dhe rockwool më vonë të jetë
prerë sipas nevojave.
3. Dhe e treta është lëvore e cila është prodhuar nga fabrika
e orizit të mbetjeve që janë djegur. Lëvore oriz nantiya të përdoret për media
në rritje për shkak se ajo është më sterile dhe pa baktereve. Dhe pjesa
interesante e mesme mbjelljes është mjaft e qëndrueshme dhe jo lehtësisht
biodegradable në mënyrë që ajo mund të përdoret në mënyrë të përsëritur.
No comments:
Post a Comment