Sunday, January 22, 2017

Si zgjuar Plant Kailan By Hydroponics

Si për të mbjellë në Pot http://slosa.blogspot.com/2016/04/cara-menanam-kailan-secara-hidroponik.html Kailan Kailan është një lloj perime fletë që përmban pro-vitaminë A dhe acid Askorbik ishin të larta. Rritet në ultësira dhe malësitë ose lartësia varion midis 700 - 1500 m mbi nivelin e detit. Përshtatur për pothuajse çdo lloj të tokës, si në tokë me rërë tokë pjellore, të lirshme, berstrektur butë / moderuar të rënda berstrektur tokës balte dhe në tokë organike të tilla si torfe. Paketimi pH tokës optimale për mbjelljen Kailan është midis 6.0 deri 6.8. Për shkak të mirëmbajtjes është e lehtë, të shpejtë, uniforme, dhe përshtatshmëri të gjerë, bimë Kailan është rritur gjerësisht në kopshte në shtëpi.

Si emri nënkupton, bujqësia hydroponic është një mënyrë e përdorimit të mesme e ujit kështu që nuk kërkon shtresa apo një zonë të madhe. Ta themi thjesht, hydroponics është një metodë e kultivimit të bimëve duke përdorur ujë të pasuruar me ushqyesve, jo të tokës.

B. Seed
Zgjedhja e farës është shumë e rëndësishme sepse produktivitetin kulture teranganutng e përsosmërisë zgjedhur farën. Kontrolloni etiketën mbi farën, e cila është data e skadimit, dhe një përqindje në rritje të pastërtisë të farës. Përzgjedhja e mallrave që do të mbjellë llogaritet me kujdes në lidhje me çmimet dhe marketing. Shembuj të perimeve ekskluzive që kanë një vlerë të shitjes lart miu mesatare është domate Recento, kastravecat, pjeprat, japoneze Parika, marule, Kailan, pjepër dhe të tjerët.

C. Hydroponics Pajisje akuakultures
Pajisjet e nevojshme është:
fidane enë, mund të përdorni enë plastike, polybag vogël, tubs plastike, tabaka filiz, apo kuti druri.
Enë bimët rritur, zakonisht përdoret polybag 30-40 cm me vrima të mjaftueshme për kullimin e ujit të tepërt kur lotim.
Indeve letër / gazetat me lagështi për të mbajtur lagështi
sitë Sand të analizoj mediat për fidanëve
Handsprayer për ujitje
media mikser Centong
Piskatore për të mbledhur fara nga fidanëve enë
Madhësia polybag 5 kg për transplantim të mbjelljes
fije liri (të tilla si ato ndërtuesit përdorura zakonisht) të lidhin bimë
sprinklers ember

Purie kopsht - një linje fara dyqan,  është një dyqan online që shet lloje të ndryshme të farërave me pakicë dhe furnizime kopshtarisë të tilla si fruta të cilësisë fara, lule, perime, herbs, hydrogels. ~ Porta Crop fekondimi metodë fermë, Ii. nxitur nga spërkatje mbi gjethet e bimëve (spërkatje) plehrat janë tretur në ujë me një përqendrim shumë të ulët dhe pastaj mbulua direkt.


No comments:

Post a Comment