Thursday, January 19, 2017

Si të rritet domate me Hydroponics thjeshtuar

bimore Hydroponic domate lashtat http://slosa.blogspot.com/2016/04/cara-menanam-tomat-dengan-hidroponik.html relativisht e lehtë dhe të lira. Faktori më i rëndësishëm është dëshira për të mësuar dhe të provoni. Në këtë post, ne do të ndajnë se si të rritet domate hydroponic me përdorimin e tokës të ngushtë në shtëpi.

Hydroponics kultivimit
Para se të diskutuar më shumë rreth asaj se si të rritet hydroponics të thjeshta në shtëpi ose oborr, ajo ndihmon që ju të dini të parë se çfarë është hydroponics. Në terma të thjeshtë të kultivimit origjinale thënë të hydroponic do të thotë një metodë të kultivimit të bimëve pa përdorur mediat e tokës, por duke përdorur lëndë ushqyese minerale ujë / lëngshme kërkuar nga bimët dhe materiale të tjera si një zëvendësim për të mesme të tokës përmbajnë ushqyesve të tilla si fibër kokosit, fibër minerale, rërë, thyer pllaka / tulla, pluhur druri, dhe kështu me radhë.

Duke njohur natyrën e bimëve domate
Para mbjelljen e bimëve hydroponic domate është e rëndësishme të dini se bimët që vijnë nga familja Solanaceae ka veti si ujë për të furnizuar rritjen e bimëve.

Regjistruar në literaturë të ndryshme të huaja se shkalla e prodhimin e domate në vendin e erës, Holanda, është 42 kg / m2 / vit. Një ekspert në hydroponics Indonesia, Jos Sutiyoso, përmendet gjithashtu se në literaturë tjetër ka domate në shifrat e produktivitetit Kopsht dhënë deri në 67 kg / m2 / vit.

Nëse ujë të rrjedhshëm nuk është në gjendje për të arritur në tabaka, ose rrjedhën e tepruar të tabaka enë, ju mund të duhet të korrigjoj parametrat pompë uji. Nëse keni për të siguruar shkarkimin dhe pompë të energjisë, kontrolloni nëse timer mund të pompimit të ujit jashtë në kohën që keni specifikuar më parë. Pas duke u siguruar çdo gjë është ngritur në mënyrë të tillë, atëherë ju mund të filloni për të rriten domate me sistemin. Filloni me shkallë pak më parë si një provë e nëse sistemi hydroponic ju mund të kandidojë mirë apo jo.

Kjo është hapa të thjeshtë dhe një përshkrim të shkurtër të asaj se si të rritet domate hydroponic. Me pajisje pak dhe të lehtë në dispozicion dhe mënyrat që janë shumë të thjeshta, ju mund ta bëni atë në shtëpi. Mbjellja e domate në një mënyrë hydroponic është shumë e përshtatshme për t'u praktikuar në një mjedis të brendshëm, sepse ajo nuk kërkon një zonë të madhe për prodhues media.


Source: slosa.blogpsot.com

No comments:

Post a Comment