Wednesday, January 11, 2017

Si Easy Leucaena Mbjellja bashku Klasifikimit

Lamtoro, china petai, ose petai Selong është http://slosa.blogspot.com/2016/04/klasifikasi-dan-cara-budidaya-lamtoro.html lloj shkurre nga fisi Fabaceae (Leguminosae, bishtajore), e cila është përdorur shpesh në ripyllëzim ose parandalimin e erozionit. Me origjinë nga Amerika tropikale, kjo fabrikë ka qenë për qindra vjet u prezantua në Java për të mirën e bujqësisë dhe pylltarisë, [6] dhe u përhap pastaj në ishujt e tjerë në Indonezi. Kjo bimë në Malajzi quajtur karkaleca petai.

Leucaena (Leucaena leucocephala L.) lamtoro në aspektin shkencor të quajtur Leucaena leucocephala L. lamtoro vijnë përgjithësisht nga Filipinet me një emër gjigant Ipil-ipil e cila kur përkthehet lirshëm do të thotë gjigant është një gjigant, ndërsa ipil-ipil vjen nga Filipinet që do të thotë lamtoro. Pra, gjigandi ipil-ipil do të thotë gjigant lamtoro, por lamtoro në Indonezi u bë lamtoro gung.

kalcifikim Lamtoro

Të Sistematika e bimëve lamtoro janë si më poshtë:
Mbretëria: Plantae
Divizioni: Magnoliophyta
Klasa: Magnoliopsida
Rendit: fabales
Familja: Fabaceae
Gjinia: Leucaena
Species: Leucaena leucocephala L

Seed Prokurimit

farë Lamtor pasardhësit që rrjedhin nga pemët prind që kanë një trungu të drejtë, kulm të dendur, ka një bronkial të lartë, gjendje të shëndetshme, dhe është nga mosha. Më lejoni të jem më praktike, ju mund të bleni fara lamtoro në www.tokotanaman.com sepse cilësia është absolutisht i besueshëm.

Pasi fara lamtoro që ju duhet është në dispozicion, tani është koha për të bërë zgjedhjen. Zgjidhni fara që kanë një normë mbirjes prej më shumë se 80 për qind. Ajo karakterizohet nga fundosje e fara kur vendoset në ujë, forma fara është i përsosur dhe nuk ka vrima, si dhe madhësia e fara është mjaft i madh dhe duket uniforme.

Marrja Shtretër

Procesi fillon me një shtrat të ngritura për të përgatitur tokën për mbjellëse të paktën 5 x 1 metër. Për më tepër, vendi u nxorën kthyer në një strukturë të lirshme. Kontrolloni gjendjen e tokës, në qoftë se është shumë i lartë ju mund të shtoni rërë sa 1/3 e vëllimit të tokës të jetë bërë në një shtrat.

Mos harroni të hequr të gjitha papastërtitë që përmbahen në tokë si rrënjët, shkëmbinj, dhe plehra. Pastaj toka në shtretërit e bërë rreth 10-15 cm të larta se sipërfaqja përreth tokës. Kështu që shtretër nuk janë shembur lehtë, ju mund të vendosni një druri, guri ose bambu si argjinaturës mbajtës.

Lamtoro përdoret si pleh të gjelbër për të fekonduar tokën që pjesët e reja të tilla si gjethe, gjeth dhe batang.Untuk shtuar çështje organike në tokë dhe elemente të tjera, sidomos azotit (N). Lamtoro kategorizuar si plehu e gjelbër për shkak se ajo ka rhizobium bakteribakteri bashkangjitur në rrënjët e këtyre bimëve.


No comments:

Post a Comment