Wednesday, January 4, 2017

Sa kohë Bean Mbjellja për rezultate optimale

How To Grow gjata Bean http://slosa.blogspot.com/2016/04/cara-menanam-kacang-panjang.html rezultat Fasule optimale gjata (Vinja sinensis) është një lloj i bimëve të perimeve janë pothuajse kurrë nuk e humbi tersajikan në stalla e ushqimit. fasule të gjatë i jep një aromë të shijshme për ushqim, por është gjithashtu e fasule të gjata mund të konsumohen pa gatimi si perime.

fasule të gjata, si dhe bimë të tjera, të lehtë për të rriten dhe të lehtë për të ruajtur. Por jo domosdoshmërisht të lejohet të rriten. Sepse në mënyrë që të marrë rezultate maksimale, ka hapa që duhet të bëhet. Këtu janë hapat dhe se si për të mbjellë fasule gjatësinë e saktë:

1. Përzgjedhja e farërave

Fara e gjatë bean që do të zhvillohen, më parë kishte pjekur nga pema. Farërat janë të thata më pas të thahet në diell, peeled dhe të thata përsëri. Pas duke shkuar përmes procesit, fara gjata bathë mund të mbillen direkt pa pasur nevojë të kalojnë nëpër procesin e mbjelljes. Megjithatë, nëse rruga është pak, fara gjatë bathë opsione të përshtatshme mund të blihen në lokalet bimët e shitësit.

Për një bimë fasule të gjatë mbjellë mund të rriten dhe të prodhojnë fruta miri, atëherë ju duhet të bëni të zgjidhja e farës që do të përdoret. Farërat e fasule që ose kanë tipare - tipare i saktë / të shurdhër, ka një formë të përsosur / asnjë të metë, nuk janë nxjerrë nga një sëmundje e bimëve, dhe të ketë një normë mbirjes prej më shumë se 90%.

Përpunimi 2. tokës

Lëvrim është bërë me anë të hoeing ose lërim thellësi prej +/- 30 cm. Le të tokës që ka qenë digemburkan është i hapur për +/- 4 ditë në mënyrë që të lejojë toka për të marrë frymë. Tjetra, të bëjë shtretër matëse 8-10 metra e gjatë, 1-3 metra e gjerë dhe 20-30 cm steeper.

Para serrë formuar, ju duhet të sigurojë që toka do të bëhet shtretër ka qenë i pastër nga barërat e këqija të ndryshme dhe gjithashtu një shumëllojshmëri të gjerë të objekteve - objekte telash tjetër. Përveç kësaj, para se argjinatura formuar ju gjithashtu duhet të liroj dhe të fekonduar tokës që do të përdoret për herë të parë. Fekondimi është bërë duke përdorur pleh organik me një dozë prej 1 ton për hektar.

3. Mbjellja

mbjelljen Chickpea është bërë zakonisht në fund të sezonit me shi, me qëllim që bimët marrin ujin e lehtë, dhe nuk kalbet të shkaktuara nga reshjet e lartë. Mbjellja mund të bëhet edhe në sezonin e thatë të ujit për ujitje për aq kohë sa ajo mund të merret lehtë.

MBJELLJA Technique fasule LONG

Bëni një vrimë në tokë me një distancë prej rrushi është 20 x 50 cm, 40 x 60 cm dhe 30 x 40 cm. Hapësira llojin drejtë është 20 x 40 cm dhe 30 x 60 cm.
Kohë e mirë mbjellja është në fillim të sezonit të thatë ose fillim sezoni me shi
Fara e mëparshme janë të ngjyhet në një zgjidhje të POC NASA-s për ½ orë pastaj thahet
Shkruani farën në vrimë mbjelljes sa më shumë 2 farave në vrimë. Të mbuluar vrimat me tokë të hollë apo hirit.


No comments:

Post a Comment