Sunday, January 15, 2017

Kultivimi dhe Mbjellja Way Powder, Bimët qëllime medicinale

Si për të Grow Kencur Mirë dhe i vërtetë në polybag http://slosa.blogspot.com/2016/03/budidaya-tanaman-kencur.html kencur Plant është një lloj i bimëve medicinale në takimin e specieve gjetjen (Zingiberaceae). Kjo bimë është përdorur edhe si erëz në gatim dhe mjekësi bimor (ilaç bimor kencur oriz).

Powder (Kaempferia Salon L.) duket të ketë shumë përfitime shëndetësore, duke përfshirë:
Trajtimi i një dhimbje të fytit dhe kollë
Eliminimi ankesave fryrje
Eliminimi i gjakut të keq
trajtuar diarre
Eliminimi inflamacion i stomakut

Kushtet Grow
klimë
Pluhur mund të rritet edhe në fushat deri në pikën e lartë të 50 m - 1000 m mnd.
Drita është e aftë të duke u mbajtur strehuar Pak nga rrezet e diellit direkte.
Me sasinë e reshjeve 2500-4000 mm / vit.

terren
Clay tipit tokë ranore, tokë pjellore argjilore.
Struktura e thërrime dhe e pasur me humus.

Si për të mbjellë Powder
klone nxit
Kencur lloj ngushtë leaved.
Lloji gjethegjerë kencur.

Zonat e ulëta në zonën malore të kencur punueshme. Toka hapur dhe toka shaded nuk është një problem. bimore Kencur do të ketë rezultate të mira, kur kopshti në tokë të lirshme, pjellore, dhe pak më guximtar. Megjithatë, kencur mjaft tolerant e tokës nuk është shumë pjellore. Në fakt, thatësira kencur ende mund të mbijetojë, por kjo duket si një zbehta vdekur. Në sezonin e thatë, të gjitha gjethet thahen, por ajo është në fakt një rhizome kencur ende mund të mbijetojnë. Kur vjen shi apo të ujitjes me ujë, pastaj shoots do të shfaqet sërish.

Kjo është një mënyrë për të bërë ilaç kollë për fëmijët janë bërë nga kencur:

Përgatitja kecur rreth 5gr zgjasë deri grirë imët
Keningar rreth 5gr
Kanellë 5 g
Kapulogo rreth 10gr
5gr Lempuyan
Chili rreth 2 gram vetëm dhe pure
Kombinoje të gjithë përbërësit në një vend, pastaj pure të gjithë përbërësit që janë të parashikuara më parë, pasi të gjithë përbërësit në një të qetë, pastaj shtoni ujë të ngrohtë në një përzierje e këtyre materialeve, të lënë mënjanë disa kohë dhe pastaj të filtruar.


No comments:

Post a Comment