Thursday, January 12, 2017

Futja e sistemeve më të plotë Hydroponics

Çfarë është Hydroponics?
Raportimi nga faqja Wikepedia, http://slosa.blogspot.com/2016/04/pengenalan-sistem-hidroponik.html Hydroponics ose Hydroponic është një fjalë rrjedh nga hidro greke që do të thotë ujë dhe Ponosh që do të thotë pushtet.

Hidropinik në botë bujqësore njohur edhe si kultivimin e bimëve pa përdorur mediat e tokës ose të quajtur kulturë panjollosur.

Bazuar në teknike, Hydroponics është e ndarë në disa teknika:

aeroponics
Aeroponics është një mënyrë e kultivimit hydroponic. Kjo metodë nuk ka sefamiliar metoda të tjera hydroponic (të tilla si se si bie, NFT - Technique Nutrient Filmit). Duke gjykuar nga fjalët e përbërës, i cili përbëhet nga Aero + akustik. Aero thotë ajrit, Phonik do të thotë një mënyrë e kultivimit, që do të thotë fjalë për fjalë të rriten të lashtat në ajër, apo bujqësi me një sistem veson, ku rrënjët e bimëve të varet në ajër, pa media (p.sh. tokë), dhe nevojat ushqyese janë përmbushur me spërkatje në rrënjë. Historia e zbulimit të si kjo me origjinë nga shpikjen e një metode të hydroponics. Për më tepër, aeroponics sistemi është zhvilluar për herë të parë nga Dr. Franco Massantini në Universitetin e Pia, Itali. Në Indonezi, pionier në aeroponics komerciale Farm Amazing në vitin 1998 në Bandung (Bandung).

fertigation
Sistemi fertigation është një metodë hydroponic. Fertigation është teknikat e aplikimit të ushqyesve nëpërmjet sistemit të ujitjes. Në përputhje me fertigation kuptuarit e vetë e cila qëndron fekondimin (fekondim) dhe ujitjes. Me teknikat fertigation për mbarësuese kostot e punës mund të reduktohet, sepse pleh është dhënë të njëjtën kohë me ujitje. Një tjetër avantazh është rritur efikasiteti i plehrave me lëndë ushqyese janë dhënë në sasi të vogla, por të vazhdueshme; dhe për të zvogëluar humbjen e ushqyesve (sidomos azotit) si rezultat i 'kullimin "ose kullimin dhe denitrifikimit (humbjen e azotit për shkak të ndryshojë në gaz).

Wick Sistemit
sistemi fitil është teknika më e thjeshtë e përdorur gjerësisht nga fillestar. Sistemi përfshin një pasiv dhe ushqyesve të rrjedhin në rritjen e të mesme të enës duke përdorur një lloj fitil. Wick sistem hydroponic punon edhe për bimët e vogla dhe bimëve. Ky sistem hydroponics nuk punon mirë për bimët që kanë nevojë për shumë ujë. lexoni më shumë informacion këtu

Ebb dhe Flow Sistemit
A medium rritje të vendoset në një kontejner i cili është i mbushur pastaj me solucion lëndë ushqyese. Pastaj ushqyesve janë kthyer në strehë, e kështu me radhë. Ky sistem kërkon një pompë që është e lidhur për të timer. Sigurohuni që të përdorni një enë që është mjaft i madh dhe të rregulloni distancën në mes të bimëve për të mbjellë e rritjes nuk janë të ndërhyjnë reciprokisht.


No comments:

Post a Comment