Thursday, January 5, 2017

Easy Mënyrat për të Grow Corn Mbjellja e vërtetë

Misri (Zea mays ssp. Mays) http://slosa.blogspot.com/2016/04/cara-menanam-jagung-yang-benar.html është një nga udhëheqës të lashtat ushqimore karbohidratet e më të rëndësishme në botë, përveç grurit dhe orizit. Për banorët e Amerikën Qendrore dhe Jugore, misrit grurit është ushqimi kryesor, si për shumicën e popullsisë së Afrikës dhe disa zona në Indonezi. Në këtë kohë, misri është gjithashtu një komponent thelbësor i ushqimit të kafshëve. Një tjetër përdorim është si një burim i naftës dhe materialeve bazë miell misri ngrënshëm. produkte të ndryshme që rrjedhin rendimentin e misrit si lëndë e parë për produkte të ndryshme industriale

Zakonisht metodë të përshtatshme që do të aplikohen në fushën e zemërim, perime dhe oriz jo-lëvrim kanë përfunduar në të korrat. Mund të aplikohen në rainfed dhe ujiten dëshiron teknike oriz për zbatimin e rotacionit kulture. Kashtë kulture ish orizi është shumë i dobishëm si një mulch për të mbillni misër.

Kushtet klimatike
bimë misri rritur në tropik tokës dhe nën-tropik
bimë misri mund të përshtatet në rritje në zonën e mjedisit
Altitude mes 0-1300 m mnd
Temperatura ishte 13 -38 gradë Celsius
Ndërsa në rritje, misri kërkon temperaturën optimale të 23-27 gradë Celsius (temperatura nuk është një çështje për zhvillimin e misrit)
Reshjet optimale është 100 mm-125 mm në muaj
Për rritjen dhe prodhimin e misrit kërkon ekspozimin e plotë të diellit.

Mbjellja e misrit (Zea mays L) në përgjithësi bëhet dilahan thata (kënetë) dhe toka alkaline (zemërim). Kulture misri në tokë të thatë janë të lidhur zakonisht me modelet e përshtatshme të kultivimit në derah lokale. Ndërsa misri peneneman në fusha zemërim është bërë në përgjithësi pad kemrau kulture sezonin oriz pas korrjes. Kulture misri ka përshtatshmëri të mirë në lloje të shumta të tokës. Toka si një vend për të rriten bimë misri duhet të ketë përmbajtje të mjaftueshme ushqyese.

lëvrim
a. Përgatitja e kashte mulch
Hapat e nevojshëm përgatitor, pastrimin e tokave. kashtë të pastër pjesa tjetër e korrjes nga vendi me i shëndoshë apo i shëndoshë. Pastaj spërkat mënyrë të barabartë mbi sipërfaqen e tokës. Strou mulch është e dobishme si një mbulesë terren.
b. Setup kullimit
Përgatitja e kullimit të tokës që do të përdoret. Kullimit është bërë nga lineare distancën midis segmenteve të rreth 2 metra. Qëllimi për të bërë këtë kullimit për të hequr ujin e tepërt, sepse nuk ka asnjë lëvrim tokës, të tilla si lartësi prej shtretër të ngritura. Nuk e le tokën mbytur në ujë.
c. tëharrje
Weeds të bëhet një faktor shqetësues në nr deri metodë. Kur laha ne përdorim madh me barërat e këqija duhet të aplikojnë tëharrje me herbicide. Nëse barërat e këqija mjaft shumë, përdorni një herbicid sistematike që mund të vrasin barërat e këqija nga rrënja. Ju lutemi përdorni markave herbicid që i përshtaten nevojave tuaja (ne nuk e përmend markë) dhe përdorimin sipas dozen e rekomanduar.

Në mënyrë të ngjashme, rruga e drejtë për të rriten misër, mund të jenë të dobishme për të gjithë ne po, faleminderit.


No comments:

Post a Comment